Šarišská galéria dáva do pozornosti...

27.08.2003 Celý región

Opäť sa chystá atraktívne podujatie pre širokú verejnosť, Prešovský Montmartre. Vo štvrtok 28. augusta od 14.00 hod. bude Prešov s Parížom spájať nielen 49. ...
Opäť sa chystá atraktívne podujatie pre širokú verejnosť, Prešovský Montmartre. Vo štvrtok 28. augusta od 14.00 hod. bude Prešov s Parížom spájať nielen 49. rovnobežka, ale hlavne nadšenie z výtvarného talentu profesionálnych a taktiež študujúcich výtvarníkov. Turisti i domáci budú mať teda jedinečnú možnosť dať sa portrétovať známymi osobnosťami regionálneho výtvarného života na pešej zóne pred Šarišskou galériou.

Svoju účasť prisľúbili Anna Gajová, Mária Zubalová, Juraj Kresila, Milan Johanides, Marek Lukáč príde spolu s poľským výtvarníkom Marcinom Bienekom. Z tých mladších budú záujemcov portrétovať Milan Ladyka a Jaroslav Staviščák.
Keďže ide o umelcov, ktorí sa venujú často inému žánru ako portrétovaniu /hoci sú v ňom ako doma/, bude to pre vás príležitosť byť zmeraný okom profesionála a zvečniť svoj obraz aj bez fotoaparátu. Mimochodom, ktorého spomínaného výtvarníka poznáte osobne?
(Drahoslava Skopárová - odb.pracovníčka ŠG v Prešove)
 

Vyberte región